2009. január 4., vasárnap

The Tales of Beedle the Bard - Collector's Edition

Az imént tárgyalt könyvecske, a Bogar bárd meséi kapcsán szolgálok nektek némi kis néznivalóval is. A mesék születésének körülményei önmagukban is elég érdekesek. Az öt mesét Rowling a Harry Potter és a Halál Ereklyéi befejezése után írta meg, és készített belőle hét kézzel írt példányt, amiből hatot odaajándékozott azoknak az embereknek, akiknek a legtöbbet köszönhette a Harry Potter sorozat megjelenése során, a hetediket pedig elárverezték 2007 végén, majd’ kétmillió fontért. Az eredeti hét példány mindegyike valóságos mestermű. A kézírással és a szerző saját rajzaival teli merített papír lapok egy, a mesékhez illő ezüstveretekkel díszített barna bőrkötésbe kerültek bele.

Sok-sok kép az elárverezett példányról ITT található.

Az árverésen a könyvet megvásárló amazon.com persze nem tétlenkedett, hamarosan bejelentették, hogy limitált példányszámban (100000 darab) megjelentetik a Bogar Bárd meséi gyűjtői kiadását, mely nem más, mint a Rowling által készíttetett kötet hasonmás kiadása.

Azóta eltelt néhány hónap, a kiadvány megjelent, hosszú és rögös úton eljutott Angliából Budapestre, és immáron itt díszeleg a karácsonyfám alatt. Amióta először kézbe vettem, nem férek a bőrömbe, annyira szép! Ezúton szeretném kikiáltani a világba hogy köszönet Zolinak ezért a gyönyörű karácsonyi ajándékért!!!

A gyűjtői kiadás néhány plusz extrával is fel van szerelve. A kis könyvecske egy nagy barna bőrbe kötött fadobozban lakik, ami úgy néz ki, mint egy régi kódex, a gerince mintha már kicsit megviselt lenne, az elején és a hátlapján gyönyörű dombornyomásos minta. Kinyitva fekete bársonyborítású belsőt láthatunk, benne egyik oldalon egy boríték, amely tíz darab, külön ehhez a kiadáshoz készült grafikát tartalmaz, másik oldalon egy Rowling aláírásával hímzett vörös bársonyszütyőben pedig ott lapul maga a könyv. Bevallom, a megrendelés és a kézhezkaparintás között eltelt majd’ négy hónapban végig azon paráztam, hogy nem lesz ugyanolyan szép, mint az eredeti darab, de nem kellett volna! A könyv külseje ugyanolyan igényes, szép barna bőrbe van kötve, a fémveretek ugyanolyan szépen ki vannak dolgozva, a világoskék kőberakások is ugyanazok. Minden a helyén van. A beltartalom egy kicsit más, nem igazi hasonmás kiadással van dolgunk, csak az előszó lett a kézzel írt változatból befotózva, a mesék maguk már nyomtatott formában kerültek bele, ám nagyon szép, igényes kivitelben, iniciálékkal, gyönyörű keretekkel. Megdöbbentően szép kiadvány, azt kell mondjam, minden várakozásomat felülmúlta. Többet nem is mondok, beszéljenek a képek…




 


4 megjegyzés :

  1. Atyám, de gyönyörű! Persze, mivel bőr, nem szerezném be semennyiért sem, de vitathatatlanul, eszméletlenül fantasztikusságos! :O :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :) fogalmam sincs egyébként, hogy igazi bőr-e. Azért majd egyszer megnézheted élőben, ha szeretnéd ;)

      Törlés
    2. Én is én is!! :) csodás!!

      Törlés
  2. Anyám borogass....ez csodálatosan széééép, jaj nekem is kelll ^^

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...