2013. október 30., szerda

És te hol blogolsz?Nem is olyan régen Anaria osztotta meg facebookon a Social Daily összeállítását arról, „milyenek a hazai bloggerek asztalai” – mely cikk olvastán azért csöppet felszaladt a szemöldököm (s nem csak nekem). Mert tényleg? Ilyenek lennének a hazai bloggerek asztalai? Csupa Mac, csupa minimáldizájn, csupa steril, megtervezett rend, gondosan elhelyezett borospohár és színben passzoló virág? A tizenkét kép között kettő, azaz kettő darab akadt, amire azt mondtam, elhiszem, hogy ez itt egy élő ember asztala, és nem egy gondosan szerkesztett stílfotó egy lakberendezési magazinból. Valóban így írnak celebbloggereink?

Ennyiben is hagyhattuk volna, aztán Anaria volt olyan jó és megosztotta a cikk „eredetijét”, a „Where Bloggers Blog” tumblr-oldalt – ami túl azon, hogy sokkal több kép van, jóval szórakoztatóbb is, mint hazai párja. Most komolyan, miért van az, hogy odaát gond nélkül felvállalja egy blogger (akit valószínűleg többen olvasnak, mint itt az ország vezető hírportálját…) a koszos zsepit, a kupit, a kiteregetett jegyzeteket, a vezetékgubancokat, a játszószobában vagy vetetlen ágyban blogolást; itt meg a jelek szerint mindenki azt hiszi, hogy attól lesz menő (bocs: hipszter) hogy semmi jelét nem mutatja életnek (sem a lakása, sem ő)? Ennyire képtelenek vagyunk felvállalni önmagunkat a „gyarlóságainkkal” együtt? Vagy egyszerűen arról van szó, hogy „nincs rosszabb, mint átlagosnak lenni”?

Ez messzire vezet, és igazából nincs is kedvem hosszan filozofálni rajta, inkább azon gondolkodom, meg kéne mutatni, hol blogolnak a hétköznapi bloggerek – akik nem szuperstílusosak, hipermenők és nincs még az ágyneműjük is photoshopolva. Akiket körülvesz némi kaotikus élet(szerű izé). Szóval elő az íróasztalok, kanapék, fotelek, ágyikók, macskalepte szőnyegek fotóival (gyanítom, az amerikai összeállítás klotyón és futógépen blogoló bloggereit úgysem tudjuk felülmúlni)…

Ilweran: törekvés a rendre - kávésbögrével, megírandó könyvek kupacával és rendszerezetlen levélhalommal

Shizoo: kreatív káosz - jegyzethalmok, rajzok, storyboard-vázlatok, könyvek, jelölőizék, teleírt jegyzetfüzetek

Ezek voltunk mi (és igen, a képeket részben a még mindig jelen lévő, lakásfelújítást természetszerűen követő kényszeres fotómutogató-hajlamnak köszönhetitek).

És ti hol blogoltok?


26 megjegyzés :

Anaria Matthews írta...

Húúúú annyira jó az a könyvszekrééény, de most komolyan ^^

pável írta...

klassz

Amadea írta...

Tök jó.:) Majd én is megmutatom az enyémet.
Amúgy jobbról egy koszos zsepi, bal kéz felől mandarinhéj figyel engem...

Susannicon írta...

Nagyjából ilyennek képzeletem a "műhelyeteket".

Tara Nima írta...

dejó, körbeposzt. :))
Timi, nekem az asztalod feletti polcocska tetszik nagyon.

szeee írta...

úristen, szerintem a miénk lenne a legéletteltelibb - ha megmutatnám...:D
nálunk tele van kábelekkel, kütyükkel, lemezekkel, poharakkal, csokipapírral (és porral) az asztal. a párom meg informatikus - és csak egy asztal van...:D

Titti írta...

Nagyon klassz, olyan megnyugtató a fal és az íróasztal+polc színe együtt. Szinte irigykedem, hogy nekem nincs íróasztalom:)

Nita írta...

Tök jó ötlet, én is fogok képet készíteni, nálam úgyis a káosz uralkodik. :D Pl. a modemem tetején épp egy bikinifelső csücsül, amit eddig észre se vettem, hogy ott van. :D

Tara Nima írta...

Nita, hát igen, a modemet általában nem piszkálja az ember, nem tűnik fel, ha rá kerül valami. :D

Ilweran írta...

Köszi mindenkinek :) Örülök, hogy örültök, mindig úgy aggódom ilyen egoposztok előtt, hogy mit szóltok hozzá :)
Hajrá-hajrá, csináljatok minél többen ilyen (vagy hasonló) posztot!

PuPilla írta...

Jó ég, milyen rend van nálatok! most körbenéztem, én ma a vasalódeszkámn blogoltam a nappali kanapén, mellettem forró csokis bögre, és egy tálca, az ebéd maradékkal (doboz, plusz félig kinyalt tartármártásos izé, mögöttem a kanapéra terítve a vasalni való pólók... :D... szóval khm. majd rendbekapom magam kicsit, de nem nagyon, hogy azért hiteles legyen :D

Nita, persze, én is bikinifelsőnek mondanám azt a szenvedélyek viharában elhajított melltartót :D

Ilweran írta...

Na jó, vallomás: nincs mindig és mindenhol rend :) de tény, a nyári lakásátalakítás-bútorozás óta kicsit kényszeres rendrakó lettem (és sikítófrászt kapok, ha ablakpucolás utáni napon esik a k*rva eső...). A kupit próbálom a konyhára szorítani :)

Ilweran írta...

Basszus, de megkívántam egy mandarint :)

Amadea írta...

:DD

Millabell írta...

Azt az említett cikket olvasva én is szó szerint erre gondoltam :)
Ja, és nagyon jó kezdeményezés :)

Nikkincs írta...

Nagyon tetszik ez az ötlet, tök jó, én mindig élvezem ha kapok egy kis szeletet az emberből a könyvek "mögött"! Azon az említett oldalon a képeken minden olyan steril, itt látszik az élet! :)

theodora írta...

Nagyon szép a lakásotok! Tetszik az ötlet, én is készítek egy bejegyzést a témában :)

Ilweran írta...

Köszönöm-köszönöm :)
Úgy örülök, hogy tetszik, és már vannak követők is, szóval sikerült körbeposztot indítanom :)
Nézzetek szét Andiamonál és Andinál is ;)

Andiamo írta...

Nagy sikerrel töröltem az előző kommentem :S.
Nálatok látszik az élet ;), és az ilyen kezdeményezésnek mindig örülök. ;)
(Köszi a reklámot! :))

shizoo írta...

Pedig még nincs is készen... polcokat akarok az asztalok fölé, meg parafa táblát a cetliknek, kis gurulóasztalt a rajzeszközöknek (amit a rajzasztal alá tolnék a káosz helyére, amit addigra meg kéne szüntetni). És ezek csak az én terveim, Ilweran vágyairól szó se essék :)))

Andiamo írta...

Azért nekem is így tetszik ;D. Egy-két polc meg mindig jól jön ;). Nekem van parafa táblám, amit tavaly vettünk a t betűs hipermarketből, mert éppen akciós volt. Azóta arra ragasztom a listáimat.

katacita írta...

De vicces ez a téma:) Meg az, hogy Oravecz Nóra kegyeskedett lefotózni a laptopját, nagyon informatív!
Gyönyörű könyvesszekrényetek van!

Kergezerge Skar írta...

Nekem is nagyon tetszik a kispolcod :D Abban a bloggercikkben meg a borospohárért nagyon aggódom, pont úgy van elhelyezve, hogy 5 másodpercen belül lekönyökölje a dizájnos bloggerina :D

Nita írta...

És íme, én is vallok: http://konyvgalaxis.blogspot.hu/2013/11/honnan-is-blogolok-en.html :)

Anaria Matthews írta...

Hozzánk többiekhez is benézhetsz :)

Ilweran írta...

Juj, de jó, egyre gyűlnek a kuckó-posztok :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...