2017. december 31., vasárnap

Várólista csökkentés 2018

Az úgy volt, hogy én jövőre egyáltalán nem akartam jelentkezni Olvasónapló hagyományos könyves kihívására - meglehetősen elégedett voltam magammal, amiért idén sikerült teljesítenem a kvótát, ráadásul magamhoz képest elég korán és valahogy úgy voltam vele, hogy a csúcson kell abbahagyni :) meg aztán túl sok volt a beragadó könyv, ami évek óta minden VCs-listán ott volt és már nagyon sajnáltam szegényeket, úgyhogy nem akartam még egyszer megfuttatni őket. Aztán a napokban egyre több helyen tűntek fel a tervezgetés első jelei - én meg kedvet kaptam. Sokat nem gondolkodtam a címeken, ez itt egy eléggé spontán lista, a beragadókat, mint Simmons és Miéville, direkt nem tettem rá (ezek után le merném fogadni, hogy már februárban őket fogom olvasni...) a többi meg ahogy épp elém pattant a polcról. Nem válogattam 24 versenyzőt, mert minek, a kötelező 12-es lista mellé 3 tartalékot indítok, aztán meglátjuk, mi lesz... Jó játékot mindannyiunknak!

A piszkos tizenkettő:

John le Carré: The Night Manager - Éjszakai szolgálat

Richard Morgan: A fekete férfi

Ted Chiang: Életed története

Marente de Moor: A holland szűz

Kim Stanley Robinson: Árral szemben

John Williams: Augustus

Orhan Pamuk: Hó

Salman Rushdie: Az éjfél gyermekei

Jeanette Winterson: Az időszakadék

Howard Jacobson: Shylock a nevem

Jacek Dukaj: Más dalok

Margeret Atwood: Fellélegzés

A tartalékosok:

Elizabeth Kostova: A történész

Mariam Petroszjan: Abban a házban

Hallgrímur Helgason: A nő 1000 fokon


5 megjegyzés :

 1. Tavaly is a tervezgetésekkor kaptál kedvet, tök jó! :D
  Tőlem nagyrészt távol áll a listád, de remélem tetszeni fognak! Ó, Pamuktól pont a kétkötetest választottad be? Mindig olyan ferdén nézek, ha valaki valami kétkötetest tesz be pont a vcs-be, de hát én se szólhatok, mert ott figyel nálam a Kulcs a maga cirka 900 oldalával! :D :D
  Amadea jó élménye után az Abban a házbanra is figyelni fogok nálad.
  Jó játékot, hajrá! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az ideiről is sikerült két kétkötetest is kipipálni, szóval ettől nem tartok :) egyébként a Hó nem olyan vaskos, tán 600 oldal, nem tudom, miért szedték ketté :/ az Abban a házban meg Az éjfél gyermekei is vaskosabb.
   Köszi, neked is hajrá!!!

   Törlés
  2. Persze, igazad van, nekem mégis olyan ijesztő kétkötetessel indulni, hiába vékonyabb a Hó is, mint sok egykötetes monstrum. Mondjuk te amúgy is szereted a monstrumokat, szóval nem lesz gond. ;)

   Törlés
 2. De jó! Örülök, hogy végül kedvet kaptál :)) És mennyire jó könyveket válogattál össze megint, csomó olyan, ami érdekel engem is :D (Augustus, Night Manager, Hó, Abban a házban... ) Winterson könyvén én is gondolkodtam amúgy, de aztán valahogy lemaradt.
  Hajrá, sok sikert a vcs-hez! :)) Szerintem ez is menni fog simán neked :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi :) Hát, részben neked köszönhető, amikor Amadeával tervezgettétek a blogon mi legyen a listán, akkor kaptam kedvet :)))
   Hajrá neked is, igazán jó könyveket tettünk fel idén, menni fog ez!

   Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...