2015. december 28., hétfő

Várólista-csökkentés 2015 - Na vajon sikerült?

IGEN!!!

Jelentem, három kevésbé sikeres próbálkozás és egy év szünet után végre-végre-végre siker koronázta a várólista-csökkentős hadműveletet! Az indokoltnál jóval büszkébb vagyok magamra, remélem, megbocsátjátok :) Mert persze, ez egy játék, semmilyen szempontból nem számít fikarcnyit sem, hogy egy könyvet olvasol el a listádról vagy tizenkettőt, de ha már játszunk, akkor jó érzés nem felsülni, na... 

Lássuk a mérleget: két listával indultam ugyebár (lásd ITT, kupacokkal :) a huszonnégy könyv már akkor is eléggé valószínűtlennek tűnt, hát, ettől azért elég messzire is kerültünk, de sebaj, a tizenkettő épp megvan. Most gyorsan megnéztem, nyolcat sikerült a rendes listáról olvasni, négyet az alternatívról - fogalmam sincs, ez jelent-e valamit, de listamániásoknak egy újabb adat.

Ami igazán fontos és érdekes, hogy a tizenkét olvasott könyv közül tíz igencsak tetszett - mindössze kettő van, ami nyugodtan kimaradhatott volna az életemből, ami azért nem rossz arány. Ha hozzáteszem, hogy a tízből négy azonnal kedvenccé is vált, azt hiszem, kijelenthetjük, hogy megérte játszani...

Őket sikerült elolvasni:

Dan Simmons: Hyperion - A könyv, ami miatt legszívesebben a falba verném a fejem amiért eddig nem, de inkább örülök, hogy most meg igen, és terveim szerint február magasságában rávetem magam a folytatásaira. Abszolút kedvenc!

Kim Stanley Robinson: A rizs és a só évei - KSR szerelem az Aurora és a 2312 miatt, azokhoz képest azért igen nagy meglepetés volt ez a könyve, de nem mondanám, hogy kevésbé tetszett. Csak más. Poszt lesz később, addig annyit: ez is bőven kedvencgyanús.

Neil Gaiman: Óceán az út végén - Az Amerikai istenek óta a legjobb Gaiman, és ezzel azt hiszem, sok mindent elmondtam. Még nagyon sokszor szeretném ezt a mesét.

Jeffrey Eugenides: Öngyilkos szüzek - Woolf regényeit idéző érzékenységével Eugenides telejsen elbűvölt: az év egyik legjobb olvasmányélményeként marad meg bennem az Öngyilkos szüzek, amit megint csak nem tudom, miért is kerülgettem évekig.

Catherynne M. Valente: A lány, aki körülhajózta Tündérföldét - Valente az Valente. Mesében is utánozhatatlan. Jöhet a folytatás!

Mark Helprin: Téli mese - Lélegzetelállító kaland ez a könyv, hosszú, téli estékre való, bele kell veszni, aztán jól ottragadni. Poszt lesz később, addig még emésztgetem magamban - ez volt a karácsonyi olvasmányom :)

Paolo Bacigalupi: Hajóbontók - Sokkal jobban tetszett, mint Bacigalupi előzőleg olvasott (amúgy újabb) YA regénye, A kételygyár. Erről is majd januárban jön a poszt, én meg juszt is felteszem a jövő évi listára is A felhúzhatós lányt...

John Scalzi: Vének háborúja - Scalzi szórakoztató, az biztos, de nekem ennyi nem biztos, hogy elég. Persze néha azért kell, úgyhogy legalább egyet-kettőt tuti elfogyasztok a folytatásokból is.

Joyce Carol Oates: Napforduló - Egy régi kedvenc újra előkerült, én meg megint megállapítottam, hogy többet kéne elővenni a régi kedvenceket a sok újdonság közepette...

Philip K. Dick: Egy megcsúszott lélek vallomásai - Dick-ből sosem elég! Lesz folytatás jövőre is.

Halász Margit: Gyöngyhomok - Halász Margit két könyve csalódás, a Gyöngyhomok a kisebb...

Halász Margit: Éneklő folyó - ...az Éneklő folyó a nagyobb. Sajnálom, mert tényleg szerettem volna szeretni az írónőt, de ez nagyon nem az én világom.


Mit is mondhatnék még? Játék lesz jövőre is ;)


6 megjegyzés :

  1. Éljen, éljen, sikerült!!! ügyes vagy!:) Legyen a jövő évi lista is ilyen jó, a tieid közül kilencet olvastam, annyi a különbség, hogy nekem eddig bejött Halász Margit. KSR-tól kicsit meredezett a hajam (néhol eléggé megfeküdte a gyomrom), de lehet, hogy az Aurorával még próbálkozni fogok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :))) holnap jön a jövő évi lista, remélem, abban is lesz legalább ennyi jó élmény ;)
      Az Aurora nagyon jó, eggyel tán fogyaszthatóbb, mint a 2312 (bár én azt is imádtam), ha szeretnéd, kölcsönadom (bármikor támogatom a KSR mánia terjedését :)

      Törlés
    2. Szép kis lista lett az is.:) A Hyperiont szerintem végig imádni fogod.
      Én A rizs és a só éveit olvastam, ahhoz képest milyen?
      Köszi, majd lehet, hogy élek a lehetőséggel.

      Törlés
    3. Egész más, mint A rizs és a só, igazi sci-fi, az elgondolkodtatóbb fajtából... Meg mondjuk jóval olvasmányosabb is. Közelebb áll a Hyperionhoz ;)

      Törlés
  2. Gratulálok, ügyes vagy! Egyébként igen, listamániásoknak igenis fontos adat, melyikről olvastál mennyit! :D nekem 9-6 az arány a normálról és az alternatívról. ;) Szerintem ennyi idénre, bár benne vagyok még a 16. könyvben a listáról (alteres az is :D ), de nem hiszem, hogy befejezem.
    Külön öröm, hogy ennyi jó volt a választottjaid között! Remélem jövőre is ennyi örömöd lesz a játékban és sikerül teljesíteni is. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, örülök, hogy ezek szerint egy hasznos adatot tudtam szolgáltatni :)))
      Ne tudd meg, mennyire elgondolkodtam hogy 9+6 az hogy lesz 12 mire leesett hogy többet olvasni ér a két listáról :D
      Remélem én is, hogy a jövő évi lista is minimum ennyi remek élményt tartogat majd ;)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...