2008. július 19., szombat

Mamma mia!

Ennyi cukormázat egy rakáson rég láttam… Komolyan mondom, ez a film olyan émelyítően giccses, hogy az első fél órában folyamatosan szörnyülködtem, hogy híres-neves színészek, élükön napjaink egyik legnagyobb drámai színésznőjével hogy a fenébe képesek egy ilyen borzalomban égetni magukat? Aztán szépen lassan magával ragadott a hangulat, és a film második felében már én is együtt dúdoltam a többiekkel az ABBA slágereket.

A történetet biztos mindenki ismeri… Egy eldugott görög szigeten él egy lány, Sophie, aki épp férjhez készül menni. Nagy álma, hogy esküvőjén az apja kísérje oltárhoz, akinek kilétéről fogalma sincs. Mikor megtudja, hogy drága mamája egyszerre három pasival kavart annak idején, meghívja mind a három papajelöltet a lagziba. Ezek hárman összehaverkodnak, megszeretik a lányt, a nagy szerelem újra összejön a mamával, és a végére már senkit nem érdekel, ki is az apa, mert mindenki olyan, de olyan happy, hogy csak úgy csöpögnek le a vászonról.

Tök semmitmondó az egész, mégis jó! Nem tudom, kinek az ötlete volt, hogy ABBA dalokból musicalt csináljanak, de tény, hogy ezek a dalok tökéletesen működnek ezzel a gagyi történettel. A kivitelezés méltó a mára már klasszikussá vált slágerekhez. Csillogó, színes, minden percében életvidámságot sugároz. Gyönyörű a görög szigetvilág, nagyon hangulatos az omladozó, lepukkant villa, gyönyörű testű fiúk és csini lányok táncolnak a tengerparton, mi kell még? A színészek is láthatóan baromi jól szórakoztak a forgatáson. Meryl Streep szerencsére nem veszi túl komolyan magát, és bohóckodásban éppoly jó, mint drámai alakításaiban, a három papajelölt is remek, a húsz évvel ezelőtti hippi énjükről bevágott képeken visítva nevettünk, a fiatal pár pedig meglepően jól teljesített a „nagyok” mellett. A színészek maguk énekelnek a filmben, ami vicces, mert hát az ABBA énekesnőinek azért volt hangjuk, így a dalok kicsit halványabbak, de az alakítások legalább hitelesek…

Végső soron egy rendkívül életvidám, szerethető, igazi nyáresti csajos mozi. Ha az ember le tudja vetkőzni az előítéleteit, irtó jól szórakozhat a tömény giccsen, a hetvenes évekbeli diszkóslágereken, a dalolászó görög falusiakon. ABBA- és musicalrajongóknak kötelező!


Korábbi kommentek:


Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...