2008. június 16., hétfő

Bolondok aranya

Hosszabb - félig önkéntes - száműzetésem után visszatértem a kultúra hímes mezejére... Vagy valami ilyesmi.

A teljes agyleszívásnak köszönhetően elsősorban pihentető, igazi kikapcsolódást nyújtó, semmilyen agymunkát nem igénylő filmeket kerestem az elmúlt időszakban. A Bolondok aranya tökéletesen megfelelt ezen követelményeknek.

Annyi rosszat olvastam már erről a filmről, hogy igazából semmilyen elvárásaim nem voltak vele kapcsolatban, így aztán pozitívan csalódtam, amikor mégis jól szórakoztam. Hagyományos kincskeresős-romantikus kaland-vígjátékkal van dolgunk, ami felvonultatja a zsáner összes megszokott elemét. Van itt nagyon vicces, nagyon jól kinéző kalandor főhős, nagyon szép, nagyon okos nő, akivel a film kb. 90%-ában marják egymást, aztán az utolsó 10%-ban kiderül, hogy mégiscsak egymásnak vannak teremtve, vicces segítőtárs, bohókás mellékszereplők, nagyon gonosz, nagyon tisztességtelen alakok, akik mindenáron meg akarják szerezni a kincset, és persze egy rejtélyes történelmi kincs, amit senki nem talál, optimális esetben senki nem tudja, létezik-e egyáltalán, és persze csak nagyon okos és nagyon szexis hőseink tudják, valójában hol keressék.

Erre a panelre nagyon sok filmet ráhúztak az utóbbi időben, kisebb-nagyobb sikerrel. A Bolondok aranya valahol félúton helyezkedik el A nemzet aranya mozipénztárakat döngető sikere és A titkok könyvtára délutáni tévés színvonala között. Nem különösebben nagy durranás, de nem is vérlázítóan rossz. A kincs pont annyira érdektelen, hogy senki ne tudja, miről van szó (valami spanyol királyi hajó egy hercegnő hozományával elsüllyedt valahol a Karib-szigeteken), Matthew McConaughey jól hozza az ostoba, ám szerethető kincsvadászt, és mi tagadás, tényleg baromi jó teste van, Kate Hudson is csak annyira szép, hogy még hihető legyen, de ne csorogjon le a vászonról, bár azt ha megfeszül, se hiszem el neki, hogy történelemből doktorál, olyan buta feje van. A színészek elől kétségkívül lenyúlja a show-t a csodás karibi szigetvilág, gyönyörű azúrkék tengerrel, pálmafákkal, homokos strandokkal és egy igazán szemrevaló yachttal. Nem is rossz :-)

Összességében egy kellemes kis pihentető nyáresti mozizásra megfelel a film, ha az ember nem vár túl sokat és nem akar az élet nagy kérdésein gondolkodni. De abszolút felejthető.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...