2014. december 30., kedd

Várólista-csökkentés 2015



Miután egymás után három alkalommal buktam el a „Csökkentsd a várólistádat” játékot, úgy döntöttem, ennyi elég is volt, ez a játék nem nekem való, köszönöm, nem kérek többet. Idén nem is indultam, és meg kell mondjam, rém elégedett voltam magammal év elején, amiért ilyen okosan döntöttem, és nem stresszeltem magam a „kötelező” meg a „fél-kötelező” olvasnivalókon túl még egy ilyen kihívással is… Aztán év közben egyre többször futottam bele az általam követett blogokon „várólistacsökkentős” bejegyzésekbe, és megmoccant bennem valamiféle nosztalgia – amikor pedig az év vége közeledtével elkezdtek szállingózni az összesítések, esélylatolgatások, már konkrétan elkezdett hiányozni. Nem is az, hogy plusz 12 könyvet „kelljen” olvasni, hanem a játék közösségi része, az együtt-játszás, az együtt-esélylatolgatás, a „nekem még hármat kell elolvasni decemberben, hogy csináljam?” jellegű épületes csacsogások. Öregkoromra közösségi lény leszek, na…

Szóval irány 2015, irány az új várólista-csökkentés! Mivel a szabályok lehetővé tesznek némi könnyítést (mert hát valljuk be, úgysem azokhoz a könyvekhez lesz kedvünk fél év múlva, amikre most a legjobban fáj a fogunk…), ezúttal indulok egy alternatív listával is, amelyről ha kedvem szottyan, kicserélhetek egy-két címet a „hivatalos” listáról. Persze az igazán menő az lenne, ha mind a két listát sikerülne végigolvasni, de ugye ti is érzitek, hogy ennek mennyi az esélye… :)


Lássuk a kiválasztottakat – íme a „hivatalos” lista:

Jeffrey Eugenides: Öngyilkos szüzek

Halász Margit: Éneklő folyó

Murakami Haruki: A kurblimadár krónikája

Salman Rushdie: Sálimár bohóc

Paolo Bacigalupi: Hajóbontók

Neil Gaiman: Óceán az út végén

Mark Helprin: Téli mese

Catherynne M. Valente: A lány, aki körülhajózta Tündérföldet

China Miéville: Perdido pályaudvar, végállomás

Kim Stanley Robinson: A rizs és a só évei

Scott Turow: Ártatlanságra ítélve

John Scalzi: Vének háborúja


És akkor lássuk az „alternatív” listát:

Paolo Bacigalupi: A felhúzhatós lány

China Miéville: Armada

Dan Simmons: Hyperion

Robert Holdstock: Mitágó-erdő

Viktor Pelevin: A Metamor Szent Könyve

Philip K. Dick: Egy megcsúszott lélek vallomásai

Carlos Fuentes: Laura Díaz évről évre

Halász Margit: Gyöngyhomok

Joyce Carol Oates: Napforduló

Szabó Magda: Az ajtó

Carlos Ruiz Zafon: A szél árnyéka

Mariam Petroszjan: Abban a házban

10 megjegyzés :

  1. Jaj de szépséges kupacok! :D És be vannak forgatva a címek is, helyes! Rettenetesen bosszantó hogy mindenki összevissza rakja őket, vagy pont direkt fordítva, pedig itt nem az a lényeg, hogy felfelé legyen a borító képe.

    Az Óceán az út végén és Az ajtó remek könyvek! A Valente mesét pedig én is beterveztem, bár nem a vcs-be.

    Örülök, hogy indulsz mégis, újra! Igen, valahogy nem jó kimaradni, még ha nem is sikerül. :D Én most "gyűröm" az utolsó könyvet, szilveszter estére meglesz ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye milyen szépek? :) Ezt a beforgatást tőled meg Nimától tanultam, tény hogy könnyebb így olvasni őket :P
      Amúgy pont te csacsogtál egyszer a blogodon a várólistacsökkentésről, amikor rám jött, hogy ez poén, miért is hagynám ki újra... aztán meglátjuk sikerül-e bármi vagy úgy járok mint eddig, hogy pont ezt a 24 könyvet nem lesz kedvem olvasni.
      Hajrá-hajrá!

      Törlés
    2. Igen, nagyon :) Haha, Nimával a mániánk a könyvkupac ;)
      Ó, komolyan? Ennek igazán örülök, mert Nita is mondta, hogy miattam kapott megint kedvet. :) :)
      Hajrá neked is! Én kitűztem, hogy az alternatívval együtt végigolvasok mindent belőle jövőre, aztán persze nem biztos, hogy sikerül... Ilyenkor valahogy sose látom előre, mire támad majd inkább kedvem, de tény, hogy rengeteg az itthoni olvasatlan és csak gyűűűlik. :)

      Törlés
  2. Üdv ismét a klubban. Egyébként meg mindig azt mondtam, hogy ha már 3-t is elolvas az ember abból amit régóta halogat, már jól jár. S lehet, hogy még aközött is van olyan, amiről kiderül, eddig kár volt mellőzni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem, mindről ez derül ki :)
      Tök jó, hogy kommenteltél, így legalább eszembe jutott, hogy ahhoz hogy "igazibul" is játsszak, regisztrálnom kell nálad :)))

      Törlés
  3. Nagyon jó kis könyveket válogattál össze, biztos sikerülni fog.:)
    Gratulálok, most fejeztem be A rizs és a só éveit, keresztbe állította néhányszor az agyam.:) De mondjuk te imádtad a 2312-t, akkor valószínűleg ezt is fogod.
    Kétszer tűztem ki célul, hogy mind a 24 könyvet elolvasom, egyszer se sikerült, de azt már a fene se bánja.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :)
      Huhhh, hát a 2312 nekem is keresztbe állította párszor :D de így is imádtam :D kíváncsi vagyok, mit fogsz írni a A rizs és sóról.
      Nem áltatom magam azzal, hogy meglesz mind a 24, de majd meglátjuk. Azt se tudom, holnap mihez lesz kedvem, nemhogy jövőre :)

      Törlés
  4. Micsoda kincsesbánya itt is! Bár én nem jelentkeztem, de már kb. 50 könyvet tartalmazó listám lett a vé(r)csékből, annyit meg nem is tudok egy év alatt elolvasni... sajnos :) De azért lelkesen jegyzetelek, és már attól boldog vagyok! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát akkor már megérte kirakni :) ezt én is szeretem, mások ilyen-olyan listáiból tök jól lehet ötleteket gyűjteni :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...