2008. május 2., péntek

21 - Las Vegas ostroma

Na ez a film az, amire azt mondják, hogy egyestés felhőtlen szórakozás. De annak jó. Semmi nagy dráma, nincsenek különösebb izgalmak, érzelmek is csak mérsékelten, csak szórakozás.

A sztori meglehetősen egyszerű. Nagyon okos, nagyon zseniális főiskolai hallgatók egy még okosabb tanár által vezetett rendhagyó matekórán blackjacket játszanak. Mivel ez a játék alapvetően a számoláson múlik, nem meglepő, hogy a nagyon okos matekosaink Las Vegas felé veszik az irányt, ahol jól kifosztják a kaszinókat. A módszer legális, hiszen számolni szabad, azt nem tiltja a törvény, sokat lehet nyerni, ha az ember észnél van. Csak a kaszinók biztonsági emberei nem szeretik az ilyet, és vannak módszereik, hogy kiszúrják a jó matekosokat.

A főhős jófiú persze nem mohóságból játszik, egyetemre kell neki a pénz, és ki is szállna időben... Aztán elkapja a gépszíj, szokásos fordulatok következnek, a régi barátokat elhanyagolja, a régen fontosnak vélt dolgokat leépíti, csak a játék és a pénz számít. Aztán törvényszerűen jön a lebukás, az árulás, az átverés. A végén persze rájön, hogy a barátság mindennél fontosabb, az árulót megszívatják, az egyetem is meglesz, ha nem is úgy, ahogy elképzelte, a szép csajjal meg persze összejönnek.

Tökéletesen kiszámíthatóak a fordulatok, aki látott már néhány hasonló műfajú filmet, nem fog izgulni, viszont nagyon jó a hangulata a filmnek, jól el vannak találva a helyszínek, a zene, a vegasi pörgés, és ezzel szemben a főiskola szürke unalma. A színészekre sem lehet panasz, a főszereplő csapat mind az öt fiatal tagja plusz a két lúzer barát nagyon üdítően játszott, igazából kellemes csalódás volt a gárda, Kevin Spacey pedig zseniális, mint mindig. Jófej, inspiráló tanár és valami ördögi kísértő egyszerre.

Azért azt nagyon viccesnek találtam, hogy az elején elhangzik egy matekfeladvány, aminek az a funkciója, hogy lássuk, milyen zseniális agya van a főhősnek. Ehhez képest egy olyan tök egyszerű valószínűségszámítási feladat, hogy még én is tudtam a megoldást :-)

Igazából élveztem a filmet, kellemes kis másfél óra, de semmi különös. Fárasztó munkahét után, péntek estére ideális :-) 


Korábbi kommentek:

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...