2013. október 30., szerda

És te hol blogolsz?



Nem is olyan régen Anaria osztotta meg facebookon a Social Daily összeállítását arról, „milyenek a hazai bloggerek asztalai” – mely cikk olvastán azért csöppet felszaladt a szemöldököm (s nem csak nekem). Mert tényleg? Ilyenek lennének a hazai bloggerek asztalai? Csupa Mac, csupa minimáldizájn, csupa steril, megtervezett rend, gondosan elhelyezett borospohár és színben passzoló virág? A tizenkét kép között kettő, azaz kettő darab akadt, amire azt mondtam, elhiszem, hogy ez itt egy élő ember asztala, és nem egy gondosan szerkesztett stílfotó egy lakberendezési magazinból. Valóban így írnak celebbloggereink?

Ennyiben is hagyhattuk volna, aztán Anaria volt olyan jó és megosztotta a cikk „eredetijét”, a „Where Bloggers Blog” tumblr-oldalt – ami túl azon, hogy sokkal több kép van, jóval szórakoztatóbb is, mint hazai párja. Most komolyan, miért van az, hogy odaát gond nélkül felvállalja egy blogger (akit valószínűleg többen olvasnak, mint itt az ország vezető hírportálját…) a koszos zsepit, a kupit, a kiteregetett jegyzeteket, a vezetékgubancokat, a játszószobában vagy vetetlen ágyban blogolást; itt meg a jelek szerint mindenki azt hiszi, hogy attól lesz menő (bocs: hipszter) hogy semmi jelét nem mutatja életnek (sem a lakása, sem ő)? Ennyire képtelenek vagyunk felvállalni önmagunkat a „gyarlóságainkkal” együtt? Vagy egyszerűen arról van szó, hogy „nincs rosszabb, mint átlagosnak lenni”?

Ez messzire vezet, és igazából nincs is kedvem hosszan filozofálni rajta, inkább azon gondolkodom, meg kéne mutatni, hol blogolnak a hétköznapi bloggerek – akik nem szuperstílusosak, hipermenők és nincs még az ágyneműjük is photoshopolva. Akiket körülvesz némi kaotikus élet(szerű izé). Szóval elő az íróasztalok, kanapék, fotelek, ágyikók, macskalepte szőnyegek fotóival (gyanítom, az amerikai összeállítás klotyón és futógépen blogoló bloggereit úgysem tudjuk felülmúlni)…

Ilweran: törekvés a rendre - kávésbögrével, megírandó könyvek kupacával és rendszerezetlen levélhalommal

Shizoo: kreatív káosz - jegyzethalmok, rajzok, storyboard-vázlatok, könyvek, jelölőizék, teleírt jegyzetfüzetek

Ezek voltunk mi (és igen, a képeket részben a még mindig jelen lévő, lakásfelújítást természetszerűen követő kényszeres fotómutogató-hajlamnak köszönhetitek).

És ti hol blogoltok?


26 megjegyzés :

  1. Húúúú annyira jó az a könyvszekrééény, de most komolyan ^^

    VálaszTörlés
  2. Tök jó.:) Majd én is megmutatom az enyémet.
    Amúgy jobbról egy koszos zsepi, bal kéz felől mandarinhéj figyel engem...

    VálaszTörlés
  3. Nagyjából ilyennek képzeletem a "műhelyeteket".

    VálaszTörlés
  4. dejó, körbeposzt. :))
    Timi, nekem az asztalod feletti polcocska tetszik nagyon.

    VálaszTörlés
  5. úristen, szerintem a miénk lenne a legéletteltelibb - ha megmutatnám...:D
    nálunk tele van kábelekkel, kütyükkel, lemezekkel, poharakkal, csokipapírral (és porral) az asztal. a párom meg informatikus - és csak egy asztal van...:D

    VálaszTörlés
  6. Nagyon klassz, olyan megnyugtató a fal és az íróasztal+polc színe együtt. Szinte irigykedem, hogy nekem nincs íróasztalom:)

    VálaszTörlés
  7. Tök jó ötlet, én is fogok képet készíteni, nálam úgyis a káosz uralkodik. :D Pl. a modemem tetején épp egy bikinifelső csücsül, amit eddig észre se vettem, hogy ott van. :D

    VálaszTörlés
  8. Nita, hát igen, a modemet általában nem piszkálja az ember, nem tűnik fel, ha rá kerül valami. :D

    VálaszTörlés
  9. Köszi mindenkinek :) Örülök, hogy örültök, mindig úgy aggódom ilyen egoposztok előtt, hogy mit szóltok hozzá :)
    Hajrá-hajrá, csináljatok minél többen ilyen (vagy hasonló) posztot!

    VálaszTörlés
  10. Jó ég, milyen rend van nálatok! most körbenéztem, én ma a vasalódeszkámn blogoltam a nappali kanapén, mellettem forró csokis bögre, és egy tálca, az ebéd maradékkal (doboz, plusz félig kinyalt tartármártásos izé, mögöttem a kanapéra terítve a vasalni való pólók... :D... szóval khm. majd rendbekapom magam kicsit, de nem nagyon, hogy azért hiteles legyen :D

    Nita, persze, én is bikinifelsőnek mondanám azt a szenvedélyek viharában elhajított melltartót :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na jó, vallomás: nincs mindig és mindenhol rend :) de tény, a nyári lakásátalakítás-bútorozás óta kicsit kényszeres rendrakó lettem (és sikítófrászt kapok, ha ablakpucolás utáni napon esik a k*rva eső...). A kupit próbálom a konyhára szorítani :)

      Törlés
  11. Azt az említett cikket olvasva én is szó szerint erre gondoltam :)
    Ja, és nagyon jó kezdeményezés :)

    VálaszTörlés
  12. Nagyon tetszik ez az ötlet, tök jó, én mindig élvezem ha kapok egy kis szeletet az emberből a könyvek "mögött"! Azon az említett oldalon a képeken minden olyan steril, itt látszik az élet! :)

    VálaszTörlés
  13. Nagyon szép a lakásotok! Tetszik az ötlet, én is készítek egy bejegyzést a témában :)

    VálaszTörlés
  14. Köszönöm-köszönöm :)
    Úgy örülök, hogy tetszik, és már vannak követők is, szóval sikerült körbeposztot indítanom :)
    Nézzetek szét Andiamonál és Andinál is ;)

    VálaszTörlés
  15. Nagy sikerrel töröltem az előző kommentem :S.
    Nálatok látszik az élet ;), és az ilyen kezdeményezésnek mindig örülök. ;)
    (Köszi a reklámot! :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pedig még nincs is készen... polcokat akarok az asztalok fölé, meg parafa táblát a cetliknek, kis gurulóasztalt a rajzeszközöknek (amit a rajzasztal alá tolnék a káosz helyére, amit addigra meg kéne szüntetni). És ezek csak az én terveim, Ilweran vágyairól szó se essék :)))

      Törlés
  16. Azért nekem is így tetszik ;D. Egy-két polc meg mindig jól jön ;). Nekem van parafa táblám, amit tavaly vettünk a t betűs hipermarketből, mert éppen akciós volt. Azóta arra ragasztom a listáimat.

    VálaszTörlés
  17. De vicces ez a téma:) Meg az, hogy Oravecz Nóra kegyeskedett lefotózni a laptopját, nagyon informatív!
    Gyönyörű könyvesszekrényetek van!

    VálaszTörlés
  18. Nekem is nagyon tetszik a kispolcod :D Abban a bloggercikkben meg a borospohárért nagyon aggódom, pont úgy van elhelyezve, hogy 5 másodpercen belül lekönyökölje a dizájnos bloggerina :D

    VálaszTörlés
  19. És íme, én is vallok: http://konyvgalaxis.blogspot.hu/2013/11/honnan-is-blogolok-en.html :)

    VálaszTörlés
  20. Juj, de jó, egyre gyűlnek a kuckó-posztok :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...